Η εφαρμογή του σταμπωτού δαπέδου, είναι η τεχνική που αναπαράγει πέτρες, όπως σχιστόλιθο,πωρόλιθο, και πλακόστρωτα κεραμιδιών, τούβλων,ακόμα και ξύλο, πάνω σε επιφάνειες απο σκυρόδεμα με τη χρήση ειδικών ελαστικών καλουπιών. Ιδανική καλλωπιστική διακόσμηση χώρων όπως, περίγυροι πισίνας,δρόμοι,πεζοδρόμια,εισόδοι χώρων-καταστημάτων,βεράντες,σκαλοπάτια, πλατύσκαλα,αυλές και αίθριοι χώροι,πάρκινγκ,πυλωτές.Τα σταμπωτά είναι η τέλεια εξωτερική επιλογή για πλακοστρώσεις.

                                       

Τα τελευταία περίπου 25 χρονια,τα σταμπωτά δάπεδα έχουν γίνει μιά δημοφιλής επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, επειδή προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών όταν πρόκειται για συγκεκριμένα μοτίβο επιφάνειας και συγκεκριμένα χρώματα. Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην δημοτικότητά τους είναι το χαμηλό κοστος. Το κόστος των σταμπωτών δαπέδων είναι συχνά σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι τα υλικά τα οποία αντιγράφει. Η τεχνική αυτή, σε συνδυασμό με την πείρα και την τεχνογνωσία των εφαρμοστών μπορεί να δώσει μιά ιδιαίτερη αξία στους χώρους.

Το σκυρόδεμα είναι ο τέλειος καμβάς για τη δημιουργία ενός οικονομικά αποδοτικού αντίγραφου,χωρίς να αφαιρεί τη φυσική, αυθεντική αίσθηση. Κατά την επιλογή των χρωμάτων και του σχεδίου των καλουπιών για το σταμπωτό δάπεδο σας, βεβαιωθείτε ότι θα εναρμονίζεται με άλλες πέτρες, πλακάκια ή αλλα συγκεκριμένα στοιχεία στην κατοικία σας. Ακόμη και σε πολύπλοκα σχέδια χώρων,με σκαλοπάτια και σιντριβάνια,διαφορετικά επίπεδα, τα καλούπια εξακολουθούν να μπορούν να πιεστούν μέσα στο σκυρόδεμα και ο χώρος να εχει το επιθυμητό αισθητικό και εμφανισιακό αποτέλεσμα.

                                 

Τα σταμπωτά δάπεδα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλα διακοσμητικά δάπεδα από σκυρόδεμα όπως, Στένσιλ, Βοτσαλωτά, Acid stain, βιομηχανικά και έγχρωμα πατητά δάπεδα.